Kerti hulladék elszállítása konténerrel

Megosztás

A kerti hulladék elszállítása konténerrel már 1995 óta cégünk alapszolgáltatásai közé tartozik. A zöldhulladékot konténerben szállítjuk el Budapesten és Pest megye egyes településein, amelyet magánszemélyek, lakástulajdonosok, vállalkozások és önkormányzatok egyaránt igénybe vesznek.

Zöldhulladék elszállítása Budapesten

A kertünk olyan, mint a házunk – ha nem tartjuk rendben, hamar káosz alakulhat ki, hiszen a gyomok elszaporodnak, a fű benövi, a fák pedig kinövik természetes élőhelyüket. Ez különösen igaz nyáron. Ajánlatos szezononként legalább egyszer rendet tenni.

Ha megvolt a tavaszi, őszi metszés, és gyűlik a kertben keletkező hulladék, szabaduljon meg gyorsan és olcsón a hulladéktól, rendeljen konténert a zöldhulladék elszállításához!

Zöldhulladék elszállítás Budapest

Mi az a zöldhulladék?

A levelek, ágak, metszetek, zöldségek, dugványok, gyümölcsmaradványok és egyéb természetesen bomló anyagok. Környezetünk, tájunk és parkjaink védelme mindannyiunk számára fontos cél. A zöldhulladék megfelelő ártalmatlanítása és újrahasznosítása fontos része e cél elérésének.

A zöldhulladék újrahasznosítása csökkentheti a kibocsátott üvegházhatású gázok mennyiségét. A zöldhulladékot újrahasznosítják, és nem kerül a háztartási hulladékkal együtt a hulladéklerakókba, ami jelentősen csökkenti a hulladéklerakók zsúfoltságát.

A kerti hulladék szétválasztásakor azt javasoljuk, hogy két különböző hulladéktípusra ossza szét: általános hulladék és zöldhulladék.

A zöldhulladék magától értetődő; ez minden olyan hulladék, amely magából a kertből származik – fű, bokrok, cserjék, gyomok stb.

Mi az a zöldhulladék

Az általános hulladék más, és általában a kertben elhelyezett tárgyakból áll. Legyen szó régi kerti bútorokról, régi fészerekről vagy növénycserepekről, ezek mind általános hulladéknak minősülnek. Az általános hulladékok közé tartozhat a talaj is, ami a kerti hulladék keletkezéséből származik.

Mekkora konténer rendelhető kerti hulladék elszállításához?

A kerti hulladék gyűjtéséhez 4 és 8 m³ közötti konténereket biztosítunk. A különböző konténerméretekről itt, a hulladéktípusokról pedig itt tájékozódhat. Kérjük, olvassa el a gyakran ismételt kérdéseket és válaszainkat is, mielőtt konténert rendelne.

A konténer tökéletes megoldás, ha a kertrendezés több napig tart. A zöld és általános hulladékok tárolására egyaránt alkalmas tároló konténerek jellemzően három különböző méretben állnak rendelkezésre: 4, 6 és 8 köbméteres kivitelben.

Ne feledje, hogy a konténer elhelyezéséhez hely kell az ingatlanán, vagy engedélyre van szüksége, ha közterületre szeretné kihelyezni. Ha a háza elé, pl. járdára szeretné helyezni a konténert, területfoglalási engedélyt kell kérnie az illetékes önkormányzattól.

A kerti hulladék elszállítása engedélyköteles

Nem mindenki van tisztában azzal, hogy a hulladékot elszállító cégnek engedéllyel kell rendelkeznie a hulladék elszállításához és begyűjtéséhez. Tehát a zöldhulladék szállítása is engedélyköteles tevékenység!

Ha engedély nélkül közlekedik, az autóját lefoglalják, és súlyos bírságot kell fizetnie. A hatóságok utólag is felkutathatják az ügyfelet, ha a tulajdonos személyazonosságát felfedezik az elszállított hulladékban.

Minden hulladékgyűjtő járműnek magánál kell tartania az ártalmatlanítási igazolás másolatát, amelyet bármikor kérhet, így biztos lehet benne, hogy engedéllyel rendelkező zöldhulladék-gyűjtő gyűjti a kerti hulladékot. Az engedélyen a jármű rendszámát is feltüntetik.

A kerti hulladékgyűjtés hatásai

Csökkentse a hulladék környezetünkre gyakorolt hatását, és járuljon hozzá egy fenntarthatóbb jövőhöz. Nagyobb hangsúlyt fektet a szelektív hulladékgyűjtésre. Ismét érvényes a mondás, miszerint kevésből is sokat lehet tenni. Minél többen vagyunk, akik felvállaljuk a környezetvédelmi felelősségünket és teszünk is érte, annál többen fognak csatlakozni hozzánk.

kerti hulladék gyűjtése
  • Az emberek kevesebb kerti hulladékot égetnek el
  • A hulladéklerakók több nyersanyagot tudnak komposztálni
  • Sokkal kevesebb zöldhulladék kerül az erdőszélekre, elhagyott területekre vagy utakra
  • Kevesebb kárt okozunk a természetnek
  • Egyre többen ismerik fel a szelektív hulladékgyűjtés és az újrahasznosítás értékét.
  • Kevesebb illegális hulladéklerakás, így több adóbevétel áll a helyi hatóságok rendelkezésére hasznos célokra.

Gyakori kérdések a zöldhulladék elszállításával kapcsolatban

Hogyan rendelhetek konténert a kerti hulladékhoz?

A konténer iránti igényét telefonon jelezheti. Nagyobb konténer vagy különleges igény esetén kérjük, egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal.

Hová szállítjuk a kerti hulladékot?

Az összegyűjtött zöldhulladékot minden esetben csak erre a célra kijelölt telephelyekre és újrahasznosító létesítményekbe szállítjuk.

Más típusú hulladékot is tehetek a konténerbe kerti hulladék mellé?

Kérjük, ne tegyen más hulladékot (például háztartási hulladékot) a zöldhulladék-gyűjtő edénybe. Sajnos a kerti hulladék ekkor már nem újrahasznosítható, és a konténer díja magasabb lesz.

Mit szállítanak el kerti hulladékként?

A konténerekbe gyűjtött tárgyak közé tartoznak pl. a következők: ágak, gallyak, levelek, fűnyesedék, fűnyesedék, száraz fűnyesedék, friss fű, fadarabok, növényi hulladék, örökzöldek hulladékai.

A kerti hulladékok égetése tilos!

2021. január 01-től már országszerte tilos szabad térben a kerti hulladék égetése! Erre csak ott és akkor van lehetőség, ha jogszabályezt lehetővé teszi. Amennyiben a katasztrófavédelemhez bejelentés érkezik hulladékégetésről, a hulladékot égető személy pénzbírsággal sújtható. Ha nem komposztál, akkor a környezet védelme érdekében rendeljen helyette inkább konténert a kerti hulladékhoz.

Tűzgyújtás grillezéshez

Természetesen nem csak akkor gyújtunk tüzet, amikor kint akarunk égetni, hanem akkor is, amikor a kertben grillezünk. Főzni, sütni, párolni, vagy akár az erdőben a kijelölt tűzrakóhelyeken tüzet gyújtani továbbra is szabad, de az alapvető tűzvédelmi szabályokat továbbra is be kell tartani.

Mindig gondoskodjunk elegendő mennyiségű oltóanyagról, vízről és homokról. Mindig legyen nála megfelelő kéziszerszám a tűz oltásához. Ugyanilyen fontos, hogy csak annyi tüzet gyújtson, amennyit mindenkor ellenőrzés alatt tud tartani!

A tűzgyújtás helyének kiválasztásakor is ügyelni kell arra, hogy a közelben ne legyenek olyan gyúlékony anyagok, amelyek könnyen meggyulladhatnak, mint például ruhák, száraz ecset, gallyak vagy szemét. Arra is ügyelni kell, hogy a tüzet ne akkor gyújtsuk meg, amikor szeles az idő, mivel ez könnyen továbbterjesztheti a lángokat.

error: Content is protected !!